Pages

Ads 468x60px

Saturday, December 12, 2009

rekaan rumah kampung 40kaki x 40 kaki

salam semua, rekaan rumah kampung ini diilhamkan daripada penggunaan ruang yang maksimum dengan budget pembinaan yang minimum, walaupun bentuk luarnya kurang menarik namun di imbangi dengan rekabentuk anjung dan bumbung pecah lima saya mengambil masa cuma 30minit untuk menyiapkan draf dari ilustrasi dan binaan 3D dengan menggunakan Rihno3D (http://www.rhino3d.com/), seterusnya masa diperlukan untuk proses render dan detail pada perabot dan aksesori rumah, namun jika sekadar draf presentation kaedah ini sudah pasti akan menjimatkan masa ditambah pula pelanggan kita suka menukar nukar design ...





lakaran perlu dihasilkan mengikut skala yang tepat supaya mudah dan tidak perlu melukis semula didalam 3d nanti.. ( Click image for enlarge view)


















5 comments:

Dj Epoi said...

Bro ...Lu design....
Nanti Gua yg buatkan huhuuuuuuuuuu.....


Keep it up Bro!!!
Gua suker...nak tgk lagi hasil kerja tangan Lu Bro!

Nanti boleh design kan wakaf / rumah kecik buat MIKA pulak eik... hehehhe

captain joy said...

tepat sekali bro, terima kasih kerana meminati hasil kerja yang tak seberapa ni...

eT said...

hehe..cantik...suka tgk..

MARRYLEN MAGERIT said...

Cantik...brpa agaknya kos buat rmh mcm ni?

Byjune Rose Hashim said...

Salam,design 40 kaki x 40 kaki untuk sekarang ni agak2 berapa kos nya.